Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

Gracie Barra Filozofija– Svedočanstvo učenika

Meštre Carlos Gracie Jr. veruje da pravilno predavanje ne osvaja krajnji cilj. Najveće pobede Gracie Barra-e su uvek posledice procesa i prihvaćanja treninga kao najbolje metode kroz koje pojedinac može testirati svoje lične granice.

Porazi nam pomažu da evoluiramo u bolje atlete i takmičare i ne bi ih trebalo posmatrati kao neuspehe. Umesto toga, Meštre Carlos veruje da te lekcije ne treba da dotaknu naše samopouzdanje jer su različita obličja takmičnja potpuno van naše kontrole: talenat i iskustvo drugih takmičara, greške sudija, povrede i jednostavno loša sreća.

Zbog ovoga, on prihvata fizičke greške ali ne i one mentalne. Naša priprema, planiranje, pažnja na detalje i razvoj discipline i volje su uvek viđeni kao vrhunski prioritet u trenažnom procesu.

Unutar škole, Meštre Carlos Gracie Jr. ne ograničava svoje podučavanje na tehnike, već takođe formiranje karaktera. Od početka ,puni nas osećajem razumevanja koje je osnovno za dobru Jiu-Jitsu ali takođe i za dobar karakter. Bez iskrenosti, integriteta, discipline i nesebičnog ponašanja, pojedinac ne može postati dobar atleta koji pokušava da bude. Kako nas Meštre Carlos uči, ako želite da zaista upoznate nekoga , obratite pažnju na to kako se bori. Kada je neko u borbi , ne može da sakrije svoju iskrenu prirodu i svoju ličnost.

Gracie Barra uspeh kroz godine , znači da nas drugi timovi vide i posmatraju kao rivale. Dok je dostizanje vrha teško, ostanak na vrhu ili blizu kroz vreme je još veći izazov. Potrebna je specijalna grupa ljudi da se bi se podneo takav pritisak. Ipak, naš tim je uvek spreman da se izbori sa očekivanjima zbog načina koji nas je meštre Carlos Gracie učio kroz treninge. Njegova filozofija podučavanja je izuzetno značajna. On nas uči ne samo da učimo tehnike već i da podižemo naše samopouzdanje., dajući nam mentalnu oštrinu. Ovo se postiže korišćenjem pozitivnim pojačanjima kao alatkom da se utiče na ponašanje pre nego pritiskom. Rezultat? Pobedili ili izgubili , on stvara grupu atleta koja duboko oseća lojalnost i posvećenost njemu i GB familiji.

Master Carlos Gracie Jr. nije tip instruktora koji će vas pritiskati pred svaki turnir , vrištući sa trenerskog mesta.

Umesto toga, njegove lekcije se osećaju svakog dana, polako prerastajući u vas, gde ih osećate konstantno u svakom aspektu vašeg bića. Pravo vođstvo koje on dajje je u realizaciji toga da uspeh u BJJ mora biti ekstenzija nečijeg života  i da građenje samopouzdanja i posvećenost savršenstvu mora biti vremenom kultivisano.

Njegov metod stvaranja šampiona nije kroz momente motivacionih govora u zadnjim minutama pred meč. Učenici i instruktori u našim školama uče da postati šampion na i van strunjača zahteva vreme, naporan rad i posvećenost stvaranju tokom godina.

Takmičenja su uvek važna tema ali Meštre Carlos Gracie Jr. opisuje to kao test naše zrelosti i stanja duha. Razgovor o mečevima se nikad ne dogode sa protivnicima ali su viđeni kao borba u nama i protiv nas u našoj spoznaji samo usavršavanja.

Odlazeći na takmičenja , naše misli su uvek iste: da verujemo u naše sposobnosti i naše znanje. Motiviše nas da verujemo u u sebe i naše znanje i da primenimo našu volju na protivnike ali ne i da reagujemo na njih.

Iz razloga što Meštre Carlos Gracie Jr. veruje u nas , uvek je mogao da nas uveri da smo nezaustavljivi. Čak i poraz, poglada zabrinuto alli uvek pokaže koliko je ponosan na naše napore na tatamiju. tera vas da shvatite koliko poštovanja ima za način na koji se borite.

Iz ovog razloga kad vidite čoveka sa GB štitom na uniformi vi vidite takmičara punog jakog osećaja ponosa prema nasleđu koje delimo.

Danas, veoma sam zahvalan Meštre Carlosu, ne samo jer sam GB instruktor, već takođe jer imam velikog meštre-a ,očinsku figuru i najboljeg prijatelja. Nisu medalje i trofeji ti koji me inspirišu već lekcije koje sam naučio od njega koje mi daju snagu i hrabrost. Nikada ga neću izneveriti.

~ GB učenik

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!